Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Gezocht: Noord-Zuid Correspondenten

Brugs Alternatief Forum.be is op zoek naar mensen die afkomstig zijn uit de Brugse regio, of studenten die in Brugge studeren, die in het buitenland aan ontwikkelingssamenwerking doen of van plan zijn dit te gaan doen. 
Door hun verhaal te brengen willen we de Bruggelingen op de hoogte brengen en houden van de projecten die hun mede-stedelingen in het zuiden helpen opbouwen. Dit via een vrijblijvend correspondentsschap waarbij de correspondent het project voorstelt en eventueel af en toe een bericht plaatst van nieuwe ontwikkelingen. Zo ontstaat voor de correspondenten ook een soort blog waarmee hij/zij het thuisfront op de hoogte kan houden van waar hij/zij mee bezig is…

Voldoe jij aan bovenstaand profiel en sta je te springen om zelf te schrijven over het project waarvoor jij je inzet in het zuiden?  Dan ben jij de persoon die we zoeken!
Wij bieden je het platform om jouw ervaringen in het Zuiden kenbaar te maken aan de Bruggeling, jij bepaalt zelf waarover je schrijft en om de hoeveel tijd… éénmalig of van zodra er nieuws is. Jij beslist. 

Interesse? Laat snel iets weten aan Wouter Rommel via info@brugsalternatiefforum.be

Brugs Alternatief Forum.be is een onafhankelijke actualiteitswebsite voor en door Bruggelingen die samen willen werken aan een groene en sociale stad. Als Bruggelingen zijn we echter ook in de eerste plaats wereldburgers. Een duurzame ontwikkeling voor het zuiden vinden we dan ook zeer belangrijk. Door middel van het idee van correspondenten willen we onze berichtgeving over globale problemen versterken zonder de lokale inslag te verliezen.
Doordat er een (lokaal) gezicht op een project wordt geplakt denken we dat er een grotere betrokkenheid bij de mensen kan onstaan waardoor misschien meer mensen deze projecten zullen steunen en we dus zo ons kleine steentje kunnen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling in het Zuiden.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.