Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Geen deur aan deur verkoop voor 11.11.11. door Corona. “We hopen dat veel mensen hun bijdrage zullen storten”

Het is begin november en de 11.11.11. campagne loopt op volle toeren. Traditioneel verkopen de Brugse vrijwilligers van de Noord-Zuid-koepelorganisatie dan van deur tot deur chocolade, postkaarten en stiftjes… Zo willen ze geld ophalen voor projecten over de hele wereld die allen hetzelfde doel hebben: Mensenrechten voor iedereen.
Door de Corona-crisis is van deur tot deur gaan momenteel echter niet mogelijk. Bij 11.11.11. hopen ze alvast dat mensen de organisatie niet zullen vergeten en een bijdrage zullen storten. “Via reguliere en sociale media maken we de mensen attent op onze campagne. Deze staat dit jaar in het teken van ‘Changemakers’: sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen tegen onrecht.”


De organisatie bleef niet bij de pakken zitten. Er worden de komende dagen tal van brieven en flyers verdeeld en ook op verschillende drukke plekken is de campagne prominent aanwezig in het straatbeeld. “We hopen dat veel mensen hun bijdrage zullen storten…zodat de strijd van deze changemakers kan verder gaan. 2020 was voor velen een moeilijk jaar. Zeker voor de 80% mensen wereldwijd die het zonder vervangingsinkomen moeten stellen, of de 70% van de wereldbevolking die geen volledige sociale bescherming heeft. Daarom roepen we op tot solidariteit.”

Via de website kan je jouw bijdrage storten of een pakje chocolade bestellen die dan aan huis wordt geleverd. Giften vanaf 40 € zijn fiscaal aftrekbaar. Van je gift in 2020 krijg je in 2021 maar liefst 60% terug via de belastingen. Als je 100 euro schenkt, betaal je dus eigenlijk 40 euro. Een gift van 40 euro kost je slechts 16 euro.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.