Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

feestelijke heropening weggeefwinkel op 21 december

De weggeefwinkel heeft een nieuw onderdak gevonden en is groter dan ooit!

Vrij veel tijd en vooral frustrerend zoekwerk heeft het gekost  maar uiteindelijk kwam beweging.net over de brug met een leegstaand pand in Sint-Adries.
Het blijkt een schot in de roos. Zeer ruim, met een aparte ruimte voor de keuken, bar ,kantoor,  opslag-en werkruimte  en voldoende buitenruimte om een mooie moestuin te creëren.

Vanaf nu kunt u dus weer elke woensdag-en zaterdag uw niet meer gebruikte kledij, kinderspullen, huisraad, enz. naar de weggeefwinkel brengen.

Door de grotere bruikbare ruimte zal er ook meer plaats zijn voor uitbouw van projecten als een plantenadoptie (geef uw verwaarloosde planten een nieuw leven), een striplabo (Elektrische kabels hergebruiken) en andere. 

Nog een voordeel is dat dit pand net achter de fietsbib ligt zodat wederzijdse samenwerking mogelijk wordt. Dit gaf ook de stimulans om vanaf januari maar liefst 2 weggeefmomenten met volkskeuken te organiseren op dezelfde dagen als de fietsbib namelijk telkens op de tweede woensdag van 14 tot 18 uur en elke laatste zaterdag van de maand in de voormiddag.

Samenwerking met andere organisaties zoals repaircafés zijn voor de vzw dan ook belangrijk. Er moet nog heel wat werk verzet worden en helpende handen zijn meer dan welkom. 

Toch wil de weggeefwinkel ons reeds op zaterdag 21 december een eerste keer vergasten op een weggeefmoment met hapjes en drankjes.

Place to be: Gistelsesteenweg 223, Brugge
Volg de FB-pagina:  Weggeefwinkel Brugge – Free shop Bruges

Binnenkort komt er ook een website.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.