Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Entrepot week lang toneel voor Urban Art

URBVan dinsdag 29 maart tot zondag 3 maart is de site van het Entrepot het decor voor URB, een waar Urban Art Festival.  Je kan je verwachten aan concerten, films, workshops, street-art, een skatewedstrijd, volkskeuken… en op zondag is er zelfs ruimte voor de ronde van Vlaanderen op groot scherm.
URB (een organisatie van het Entrepot, Damp Oord en Brugge Plus vzw) wil in samenwerking met buurtebewoners de dynamische jongerencultuur die reeds op en rond de site van het Entrepot leeft in het daglicht stellen.
Het volledige programma kan je vinden op www.urb.be maar wij pikken er hieronder al een aantal uit die wij niet te missen vinden:

Dagelijks

De Belgiek, een omgebouwd lunapark uit 1975, opent elke dag zijn deuren om 14u.  Iedereen is er welkom voor en gezellige babbel, een drankje,… vanaf 18u: Vegetarische Volkskeuken.  Het menu voor de hele week staat reeds op de website.

Van dinsdag t.e.m. vrijdag kunnen de DIY-ers hun hartje ophalen in het hout-atelier van Houdt.  Zowel beginners als gevorderden kunnen er straatmeubilair fabriceren met oude materialen en recyclagehout.

Mapuche in verzet
Mapuche in verzet

Dinsdag 29 maart

Ja, we weten het, vanavond al…  Vertoning van de documentaire “Marichiweu Compadre” om 21u in de Belgiek. In deze film vertellen 2 jonge Bruggelingen samen met hun Chileense compadre het verhaal over de onderdrukte Mapuche-indianen in Chili.  Een tijdje geleden verscheen hierover nog een artikel op deze site.

Woensdag 30 maart

Voor de DIY-ers onder ons een interessante workshop zeefdrukken.  Zelf stickers, stencils,… maken en de basics van zeefdrukken en printen leren…  Woensdagmiddag van 14u tot 18u.

Op woensdagavond is er ook nog de Hacketon van Hack the City.  Denk mee acties uit rond Urban Food, urban arts of urban design!  Be creative & be active!

Donderdag 31 maart

Veganistisch gebak maken klinkt een pak interessanter en hipper wanneer het ‘Plant-based baking’ noemt!  Marieke Wings leert je de knepen van het bakken zonder dierlijke producten. Wie zegt dat je voor lekker gebak eieren, boter en melk nodig hebt?  Vegan-style is the future!

Skateboarden in Palestina

Zaterdag 2 april

Skateboarden hoort, om het op  z’n zachtst te zeggen, niet tot de talenten waarmee ik gezegend ben.  Ernaar kijken kunnen we dan weer als de besten…  en al zeker als het gaat om een benefiet voor SkatePAL, een non-profit die in Palestina skateparken helpt bouwen en er jongeren de eerste skills van het skaten bijbrengt.

 

 

Nogmaals:  check zeker de website www.urb.be, want dit is slechts een kleine selectie…  je zal versteld staan van wat nog allemaal op het menu staat. Wij weten in ieder geval al waar we een groot deel van deze eerste week van de paasvakantie zullen doorbrengen!

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.