Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Energy-talks in URB EGG-café

Doorheen de zomer kun je op 6 verschillende data naar zogenaamde “Energy-talks” in het URB EGG-café.  Deze middagen maken deel uit van de campagne “Mijnbouw in Brugge. Goed voor het milieu?”.  Met deze campagne willen Recupel, Transform3 en stad Brugge de afvalberg verkleinen en van Brugge een voortrekker maken in het Urban Mining… Het terugwinnen van grondstoffen uit elektronisch afval.  Op tal van evenementen kun je ook je kleine elektr(on)ische apparaten kwijt in een speciale Energiebox.

Urban Mining

In kapotte lampen en elektronische apparaten zoals ICT-materkaal, gsm’s en smarthones, strijkijzers, platte schermen, video, verlichtingsapparaten, koffiemachines,… zit een hoge concentratie aan waardevolle metalen en mineralen.
Deze is 50 keer groter dan in de ertsen die in mijnen worden bovengehaald.  De economische- en energiekost per geproduceerde kilo metaal ligt lager bij de recyclage van oude toestellen dan bij het opgraven ervan. Urban mining kan dus een grote stap in de goeie richting betekenen.

Het pogramma van de Energy-talks in het URB EGG-café:

(ook terug te vinden in onze agenda)

Zondag 2 en zondag 9 juli , 16u:

“Mijnbouw in Brugge, goed voor het milieu?”
Claude Detremmerie, projectmanager van Recupel, de Belgische vzw die instaat voor de inzameling en recyclage komt uitleggen hoe en waarom hij Brugge ziet als potentiële voortrekker in de ‘stadsmijnbouw”.

zondag 16 juli en zondag 27 augustus, 16u:

“Energieopslag met Batterijen!”
Marc van Goidsenhoven, sales manager bij EnerSys Benelux komt vertellen over energieopslag met batterijen en probeert een antwoord te geven op de vraag wanneer energieopslag voor de particulier interessant begint te worden…

Zondag 30 juli, 16u:

“Douch jij al met warm water van de zon?”
Frank De Lannoit, energie project manager.
Haal jouw energie gratis uit de natuur. Alles wat je moet weten over Zonnepanelen en de zonneboiler.

Zondag 20 augustus, 16u:

“Als het klimaat je lief is. 10 tips die er écht toe doen!”
Pieter Boussemaere, docent geschiedenis, klimaatdeskundige en woordvoerder transform3:
Tips & Tricks over hoe jij impact kan hebben op het klimaat. Onderneem nu actie!

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.