brugsalternatiefforum.be

Eindelijk ondergronds fietsen stallen op de markt

Eindelijk ondergronds fietsen stallen op de markt

de ingang naar de fietsensparking bevindt zich in de Sint-Amandsstraat

Hoewel er nog een lange weg af te leggen is, doet Brugge weer een stapje in de goede richting om een echte fietsstad te worden. Vandaag werd immers de langverwachte ondergrondse fietsenparking op de Markt geopend.

De (door middel van camera’s) bewaakte parkeergarage herbergt een 200-tal fietsen. Je kan er je fiets veilig en droog achterlaten en hoeft hiervoor niet in de buidel te tasten. De parking is open van maandag tot vrijdag van 7u tot 19u en in het weekend van 9u tot 19u.

De ingang van de fietsparking bevindt zich in de Sint-Amandsstraat. Wie z’n fiets heeft gestald kan dan te voet langs de andere uitgang de Markt op wandelen.

De ruimte, die zich onder het oude bankgebouw van de ING bevindt waar nu onder andere Fnac en Kruidvat in zijn gevestigd, werd door de eigenaar omgebouwd. De kosten (259.200 euro) zullen door de stad worden terugbetaald, en dit gespreid over 3 jaar. Daarna zal de stad de ruimte verder huren voor 1.750 € per maand.

Een 30-tal fietsenstallingen die ter hoogte van de Fnac stonden werden reeds verwijderd.  Volgens berekeningen van de stad zou er nu voldoende ruimte zijn zodat de Bruggelingen hun  fiets op een ordentelijke manier in de buurt van de Markt kunnen achterlaten.

2 Responses to Eindelijk ondergronds fietsen stallen op de markt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.