Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Eerste stap gezet naar vernietiging verkavelingsplannen Assebroekse Meersen

Enkele maanden geleden bleek, tot grote verbazing van buurtbewoners, dat de Oostkampse firma JPB Invest Building een bouwaanvraag had ingediend voor het bouwen van 91 woonunits aan de Sint-Trudostraat in Assebroek.
Ook schepen voor ruimtelijke ordening Franky Demon verslikte zich toen in zijn spreekwoordelijke koffie. Het schepencollege besliste afgelopen maandag dan ook om een negatief advies te formuleren aan de gemeenteraad die beslist over de aanvraag voor de wegeniswerken die het project moet ontsluiten. De CD&V schepen geeft ook nog aan dat dit nog maar een eerste stap is. Later moet het schepencollege ook nog haar oordeel vellen over de verkaveling op zich.

Het ziet er naar uit dat het wel eens een procedureslag kan worden tussen bouwpromotor en buurtbewoners die gesteund worden door het stadsbestuur.
Begin maart eindigde het openbaar onderzoek en dienden de buurtbewoners verschillende bezwaarschriften en een petitie met 1.500 handtekeningen in.
In hun bezwaarschrift(en) werden heel wat argumenten aangevoerd tegen een verkaveling op deze locatie. De zeer hoge watergevoeligheid, de waarde als ankerplaats/landschappelijk erfgoed en het feit dat het grenst aan biologisch waardevol gebied. Ook de ontsluiting van een nieuwe verkaveling zou volgens het buurtcomité voor problemen kunnen zorgen in de Sint-Trudostraat waar het verkeer nu reeds moeizaam verloopt tijdens de ochtend- en avondspits, en dit zonder het extra verkeer dat de nieuwe sociale woonwijk die Vivendo aan het verwezenlijken is aan de overzijde van de straat met zich zal meebrengen.

Via de facebookpagina S.O.S. Assebroekse Meersen kan de strijd van de buurt gesteund en gevolgd worden.

foto: SOS Assebroekse Meersen

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.