Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Een Off-grid-zone… hoe werkt dat eigenlijk?

Je moet al van slechten huize zijn, al een tijdje de stad uit, of een echte huismus, wanneer je deze zomer het URB-EGG-café niet passeerde of er een drankje nuttigde op hun gezellig terras met oog op een schitterend modern werk van het Duits-Deense kunstenaarsduo HeHe. Met dit pop-up concept wilde de stad Brugge een brug slaan tussen de vorige en de volgende triënnale. Het café ligt vlak bij de Gentpoort en munt niet enkel uit in z’n excellente keuze voor streekbieren en culinaire hapjes, maar ook in de oorsprong van de energie die zo’n uitbating nu eenmaal vergt. Het hele paviljoen is immers 100% klimaatneutraal.

Opvallend zijn ze wel, die zonnepanelen die plots langs de ring opdoken… Dat het niet enkel uiterlijk vertoon is, en het URB-EGG-café volledig op deze panelen draait in combinatie met een opslag-unit, waardoor dit café voor z’n energievoorziening onafhankelijk is van het net, valt pas op wanneer je het café bezoekt.

Op maandag 22 augustus 2016 krijg je al je vragen in verband met off-grid-zones beantwoord in Urb-EGG.
Hoe werkt een off-grid zonne-energieinstallatie nu precies?  Is zo’n installatie haalbaar in Vlaanderen? Waarom energie-opslag? Hoe werkt een batterij nu precies?

Marc Van Goidsenhoven, manager van EnerSys Benelux, zal het hebben over de werking van zonne-energie met energieopslag via batterijen. Renaat Landuyt en Annick Lambrecht (beiden SP.A) zullen als respectievelijk burgemeester en schepen van energie het klimaatplan van de stad uit de doeken doen.

Wil je er bij zijn?

Stuur dan een mail naar hallo@transform3.be en duid het aantal aanwezige personen aan.

Of meld je aanwezigheid op de Facebook eventpagina https://www.facebook.com/events/1098172600279658/

Meer info? www.transform3.be

Contact the Author

2 thoughts on “Een Off-grid-zone… hoe werkt dat eigenlijk?”

  1. http://ecohuis.antwerpen.be/Ecohuis
    Waarom bestaat er in BRugge niet zoiets als ECOHUIS?? Waar toch echt wel veel gebeurt, meer dan in BRugge, zoals acties bescherming HUISMUS. Je spreekt over de huismus.. maar hier wordt deze wel verdelgd door .. het Brugs dierenasiel dan nog! Echt beleid ivm groen is hier niet, en zeker geen inspraak of zelfs gewoon recht op antwoord want als je iets doorgeeft aan de groendienst krijg je geen antwoord terug, zelfs niet over beschermde planten! Nee, Brugge is op vele vlakken nog zeer achterlijk tegenover andere steden , er zijn veel meer inspraakorganen waarmee moet overlegd worden, zodat het stadsbestuur aangepord wordt om meer te doen dan wat schone schijn en valse beloftes. JAMMER// en ook jammer dat al die moderne toestanden per sé in het engels moeten: off-grid , urb-egg, pop-up… Allemaal nogal vluchtig opgepupt en weer weggepupt dus.. Ik dacht toch dat het beter is wat duurzamer te werken als het over de klimaatsplan gaat..

Geef een reactieHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.