cadeautjeHet is weer zover: De eindejaarsperiode komt eraan. We moeten op zoek naar een massa geschenken en cadeau’s voor al die vrienden en familieleden die eigenlijk toch al alles hebben. Dan is het leuk dat hetgeen je koopt niet enkel een geschenk is voor diegene die het krijgt, maar ook voor diegene die het produceert.  Een geschenk van ons aan jullie zijn alvast deze tips…

 

Oxfam Geschenkenbeurs

Van 16 tot en met 18 december staan geschenkenbeursoxfamde deuren van de stadshallen voor de 32-ste keer wagenwijd open voor de Oxfam-geschenkenbeurs.  Naast de pruducten die je het hele jaar door kan vinden in de wereldwinkels vindt je er ook gebruiks- en siervoorwerpen, juwelen, textiel, speelgoed, keramiek, glas en riet, vaak op een traditionele manier én met duurzaam materiaal gemaakt. Al deze artisanale producten dragen het Fair Trade keurmerk.
Je vindt er ook een cadeau voor de wereldmuziekliefhebber.
Inkomprijs: 1 euro.

schenkendebeurzeSchenkende Beurze

Op de ‘Schenkende Beurzevan zaterdag 26 tot en met zondag 27 november in de Steinerschool (astridlaan 86) vindt je allerlei producten. Een kleine greep uit het aanbod: ambachtelijke papierwerken, etherische oliën, ecologische baby-artikelen, Indische sjaals, houten speelgoed, Nepalese geschenkartikelen t.v.v. een schooltje in Nepal, juwelen,… en nog zo veel meer! Een volledige lijst is te vinden op de website van de school.

 

Geschenkbon: Oxfam pakt uit

Erg origineel zijn ook de Oxfam pakt uit-geschenkbonnen: Jij koopt een bon, die geef je cadeau aan nonkel Frans of tante Jenny, Oxfam investeert het bedrag van jou bon in één van haar projecten in het zuiden, nonkel Frans of tante Jenny krijgen een mooie kaart als bedankje.  Er zijn bonnen vanaf 8 €, de prijs van een kip.

 

 

 

 

Meer artikelen in deze categorie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.