Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Eco Fab Lab vindt nieuwe stek bij Immaculata

Het Brugse Eco-Fab-Lab, een plaats waar kennis en machines gedeeld worden om nieuwe, ecologisch verantwoorde, ideeën uit te werken is verhuisd. Sinds kort namen ze hun intrek in een lokaal in het Immaculata-instituut in Sint-Michiels.  Iedereen die geïnteresseerd is in techniek en samen aan projecten wil werken met behulp van lasercutters, 3-d printers en ander hoogtechnologisch materiaal, is er elke dinsdagavond welkom vanaf 19u.

 

In mei van dit jaar schreven we op deze site nog dat de jeugddienst van stad Brugge een budget van 10.000€ vrijmaakte voor EFL. Hiermee wou schepen van Jeugd Franky Dumon de werking een steuntje in de rug geven voor de aankoop van de machines waarmee jongeren (en minder jongeren) dus aan de slag kunnen in het Immaculata.

Naast een nieuwe locatie vonden de enthousiaste creatievelingen van EFL het ook tijd voor een nieuw logo.  Het idee voor een ware logo-wedstrijd kwam er na een workshop Inkscape, een open source tekenprogramma, die in het lab werd gegeven.  Op de facebookpagina van EFL kan je de resultaten hiervan bekijken en vindt je uiteraard ook meer info over dit initiatief.

foto’s: facebookpagina EFL

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.