Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Eco-Fab-Lab krijgt budget van jeugddienst

ecofablabfoto
(foto: eco-fab-lab facebookpagina)

Een werkruimte waar creatievelingen en ontwikkelaars hun ideeën kunnen uitwerken met behulp van machines als lasercutters, 3D-printers, CNC machines,… en niet te vergeten elkaars hulp en opgebouwde expertise. Dat is een Fab Lab.
In Brugge is het Eco-Fab-Lab reeds sinds 2013 actief in een van de panden van project W², een vzw die zich het tijdelijk gebruik van leegstand als plek voor sociale en ecologische projecten als doel stelt.  Tot op heden werd de focus vooral gelegd op de eigen energievoorziening (die gedeeltelijk bestaat uit zelf samengestelde zonnepanelen) en werd aan machines en toestellen die jammer genoeg waren heengegaan een nieuw leven geschonken.

Vanaf dit jaar wil het Eco-Fab-Lab zich ook in de kijker werken door het organiseren van workshops voor creatieve jongeren.  Iets wat ook de jeugddienst en schepen van jeugd, Franky Demon (CD&V) niet was ontgaan.  Op het college van 18 mei werd dan ook beslist de overeenkomst tussen de stad en het Eco-Fab-Lab voor te leggen aan de gemeenteraad.  In deze overeenkomst wordt een subsidie van 10.000 euro toegekend die zal worden aangewend om de broodnodige machines aan te kopen.  Zo hoopt de schepen het Eco-Fab-Lab een duwtje in de rug te geven en hun werking te helpen groeien.

Wie zelf een kijkje wil gaan nemen of meteen aan de slag wil met z’n kapotte wekkerradio kan dit in de Hoefijzerlaan 20 en dit elke dinsdag tussen 18u en 22u.  Meer info over het Eco-Fab-Lab vindt je op hun facebook-pagina.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.