Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Dringend: E-mailactie tegen Brugs Dolfinarium!

Dierenrechtenorganisatie Bite Back is sedert gisteren een e-mailactie gestart tegen Outspot.  Outspot is een online aanbiedingensite die sedert kort een speciale aanbieding heeft waardoor mensen voor een voordelig tarief een kerstshow kunnen bijwonen in het Boudewijn Seapark te Brugge: een trioticket Nocturne AquaShow, Bobo’s Indoor en toegang ijspiste voor 12,95 euro. “Inclusief dierenleed …” aldus Bite Back.
De organisatie voert al sedert geruime tijd actie tegen het dolfinarium van Boudewijn Seapark en dat van Harderwijk in Nederland.  Ze willen dat de beide plekken sluiten omdat de dolfijnen er in slechte omstandigheden kunstjes moeten vertonen.  Op hun campagnesite ‘voor vermaak zonder dieren‘ geven ze 10 redenen waarom een bezoek aan een dolfinarium niet wenselijk is.

Actie

Bite Back roept op dat zoveel mogelijk mensen vertellen aan Outspot dat ze geen dierenleed horen te promoten en ze daarom deze actie beter intrekken. Dit kan via een voorbeeldmail die hieronder is gepubliceerd.  De actie loopt tot en met 8 december 2014.
In het verleden zijn dergelijke e-mailacties naar partners van het bedrijf die wordt geviseerd zeer succesvol gebleken.  Deze partners zijn immers zeer gevoelig voor imagoschade en beslissen meestal snel hun samenwerking met deze bedrijven te staken.

Praktisch

  • Ga naar  https://www.outspot.be/nl/contact
  • kies: ‘ik heb een vraag over een product’
  • kopieer en plak onderstaande  tekst in het tekstvak
  • vergeet niet te tekenen met je naam…

Beste Outspot,

Ik merk dat tot 8 december mensen kunnen intekenen op de deal om te genieten van een voordelig trioticket voor een kerst in het Boudewijn Seapark.

Graag wijs ik u er op dat Outspot zich daarmee linkt aan het dierenleed dat met een dolfinarium gepaard gaat:

– De 7 dolfijnen (waarvan de helft in het wild gevangen) zitten opgesloten in veel te kleine bassins in kunstmatig zeewater (dat chloor bevat). Ze kunnen er hun natuurlijke sonar niet benutten en voeren kunstjes uit voor voedsel. De dolfijnen moeten er levenslang werken en hebben nooit uitzicht op hun vrijlating.
– Op volgende link vindt u trouwens 10 goede redenen om niet naar een dolfinarium te gaan: http://www.voorvermaakzonderdieren.nl/dolfinaria/10redenen/
– Er zijn reeds meer dan twintig dolfijnen gestorven in de geschiedenis van dit dolfinarium.
– Wilde dieren in circussen zijn in België reeds verboden. In verschillende andere landen (het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Costa Rica, Chili) zijn er al geen dolfinaria (‘watercircussen’) meer omdat de publieke opinie dit dierenleed niet langer tolereert.

Het is dan ook onacceptabel dat Outspot zo’n deal aanbiedt ten koste van deze weerloze dieren.

Met vriendelijke, maar dringende bezorgdheid vraag ik dan ook om de actie in te trekken en in te zetten op deals met amusement waarvoor geen dieren opgesloten hoeven te worden.
Laten we met Kerstmis ijveren voor een fijne, vredevolle wereld, ook voor de allerzwaksten, de dieren.

Hopende op een positieve reactie groet ik u vriendelijk 

2 thoughts on “Dringend: E-mailactie tegen Brugs Dolfinarium!”

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.