brugsalternatiefforum.be

Dierenrechten en -welzijn

De dierenwelzijnstheorie stelt dat het moreel acceptabel is om niet-menselijke dieren te gebruiken voor menselijke doeleinden zolang we hen “humaan” behandelen en hen geen “onnodig” leed toebrengen. Dierenrechtentheorie stelt dat we geen morele rechtvaardiging hebben om niet-menselijke dieren te gebruiken voor menselijke doeleinden, ongeacht hoe “humaan” we hen behandelen.
Het doel van dierenwelzijn is het reguleren van dierengebruik. 
Het doel van dierenrechten is de afschaffing van dierengebruik.


Professor Gary L. Francione


 

iets tekort?

Ontbreekt er hier een bedrijf, initiatief of organisatie?  Laat het ons weten!

contact

Bite Back

Met hun maandelijkse actie tegen het dolfinarium van Boudewijn Seapark is dierenrechtenorganisatie Bite Back een vaste waarde in het Brugse. Deze actie past in hun campagne "voor vermaak zonder dieren" die het exploiteren van dieren voor menselijk vermaak probeert aan banden te leggen. 

www.biteback.org

facebook.com/BiteBackOrg

Bite Back 

Veganistische en Vegetarische Voeding

We hebben alles over Vegetarische en Veganistische voeding ondergebracht bij de categorie "duurzame voeding". 

Naar Duurzame Voeding

Vegan, Vegetarisme, Vegansme

foto: cc Marco Verch

Anonymous For The Voiceless

Anonymous for the Voiceless is een internationale vereniging van lokale groepen die door middel van eenstatische street-performance mensen wil sensibiliseren rond dierenrechten en veganisme. De activisten houden schermen van TV's, laptops en tablets vast waarop filmpjes van dierenleed worden getoond en vormen zo een "Cube of Truth".

anonymousforthevoiceless.org

facebook.com/anonymousforthevoiceless

Anonymous For The Voiceless

Vegamping

Nieuw sedert 2020: Vegamping: Een festival aan het kasteel van Loppem die volledig in het teken van een veganistische levensstijl staat. Met muziek, het lekkerste vegan eten, workshops, lezingen,...              

www.vegamping.be

www.facebook.com/vegamping

Vegamping

New Ethics (Magazine)

New Ethics vzw heeft als hoofddoel het grote publiek te sensibiliseren, te informeren en vertrouwd te maken met een veganistische levensstijl. Dit doen ze steeds met aandacht voor 3 pijlers: ethisch omgaan met mens, dier en milieu.

New ethics organiseert verschillende evenementen: lezingen, de Vegan A'Fairs beurs, Vegamping,...

Daarnaast geeft New Ethics ook een tijdschrift uit.  Dit wordt verdeeld via volgende punten in Brugge: Vegan bed and breakfast Bruges AM/PM , Biovita BruggeZundag ,Snuffel Hostel, KarmaMarktDe VolxkeukenDe Brugsche tafelRoyal Frituur

www.newethics.be

facebook.com/newethicsvzw

New Ethics

Foto: New Ethics