Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Climaxi fietst deze zomer langs de kust voor het klimaat

climaxifietstochtClimaxi vzw, een beweging die werkt rond klimaat en sociale rechtvaardigheid, organiseert in augustus een fietstocht langs onze kust.  Hiermee willen ze meer aandacht vragen voor de dreigende klimaatsverandering.  De tocht start op 25 augustus in het Franse Gravelines en fietst langs de kust naar het Nederlandse Breskens, waar ze op 30 augustus aankomen.  Onderweg houden ze onder meer halt in Zeebrugge.  Een tocht van zo’n 130 km, gespreid over vijf dagen… haalbaar voor iedereen dus.

“Eind dit jaar gaat er een klimaattop door in Parijs. Dit is de laatste top waar een opvolger van het Kyoto-akkoord kan op tafel gelegd worden. Ondanks een aantal kleine successen, zoals het nieuws dat de G7 willen werken aan een klimaatverdrag dat de opwarming beperkt tot 2° C, zijn heel wat mensen pessimistisch gezind tegenover die top in Parijs. Men gelooft na al die jaren nog nauwelijks dat er een bindend akkoord uit de bus zal komen die de situatie kan kenteren.
Terwijl beleidsmensen en industriëlen onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen geen halt toeroepen en we rustig verder uitstoten en verbranden, overstromen sommige eilanden nu al en slaan duizenden mensen op de vlucht voor oorlog en droogte.”

Climaxi wil via hun website en op papier verzuchtingen en eisen van burgers verzamelen rond de klimaatsverandering. Deze zullen ze dan bezorgen aan de betrokken politici. Met hun tocht willen ze deze actie bekend maken. “Onderweg voeren we actie en mobiliseren we maar het blijft een zomerse en leuke tocht met bezoekjes aan natuurparken, musea en attracties” klinkt het.

Wie graag wil meefietsen, ook al is het maar voor één dag, kan contact opnemen met filip@climaxi.be

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.