Het zelf investeren in groene energie wordt vaak gezien als iets voor mensen met dat beetje meer koopkracht of dat ietsje meer plaats op het dak dan veel mensen zelf hebben. Er zijn echter alternatieven die zeker de moeite waard zijn te bekijken. Coopstroom ontstond uit het Brugs Klimaat Podium en wil lokaal geproduceerde groene energie dichter bij de mensen brengen.  Op zaterdag 9 september 2017 stellen ze hun eerste grote project voor op het dak van Vorming Plus Brugge, waar zonnepanelen werden geplaatst.

Coöperatieven zorgen voor groene stroom

Veel mensen zijn er van overtuigd dat de overheid te kort schiet in de overschakeling naar groene energievoorzieningen. Omdat de noodzaak nu eenmaal hoog is beslissen veel mensen dan ook gewoon zelf in gang te schieten en niet te wachten op overheden. Via coöperaties organiseren ze zichzelf en worden ze als het ware hun eigen energieleverancier.

Aandeelhouder worden

Vanaf 250 € kan je aandeelhouder worden van Coopstroom. Zo wordt je dus met een zeer kleine investering zelf mede-producent van je eigen energie. Doordat iedere persoon slechts 1 aandeel kan kopen krijgt ook iedereen evenveel inspraak over de projecten die de coöperatie start, en hoe deze worden uitgevoerd.

Kom alles te weten

Op zaterdag 9 september 2017 stelt Coopstroom cvba zichzelf voor en kan je alles te weten komen over het hoe en waarom van deze coöperatieve. Om 10 u komt Gerard Hautekeur, auteur van het boek “van Cohousing tot Volkstuin”,  spreken over innovatieve en inspirerende praktijken, waaronder coöperaties, die ook kwetsbare groepen ten goede komen.
Om 10u50 komen dan ook enkele lokale burgerinitiatieven zich voorstellen en om 11u30 is er dan de officiële inhuldiging met persconferentie en receptie achteraf.

Meer info

Evenement: https://www.facebook.com/events/268014690381277/

Coopstroom en Brugs Klimaat Podium: http://www.brugsklimaatpodium.be/

 

Meer artikelen in deze categorie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.