Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Brugse jongeren brengen 1.500 mensen op de been voor klimaatmaatregelen

Deze namiddag trokken 1.500 mensen door de Brugse binnenstad om doorgedreven klimaatmaatregelen te eisen. Youth For Climate Brugge  had hier voor opgeroepen. Zij kozen bewust voor een woensdagnamiddag zodat iedereen z’n stem kan laten horen, ook zij die hiervoor niet willen of mogen spijbelen. Het werd snel duidelijk dat deze oproep niet in dovemansoren viel. Een hoop jongeren daagden op maar ook de oudere leeftijdscategorieën waren goed vertegenwoordigd.

De betoging trok zich rond 15 uur op gang. Via de zuidzand- en steenstraat bewoog de optocht zich voort in de richting van de Burg waar een podium klaar stond. De organisatoren stonden garant voor opzwepende speeches en ook Burgemeester Dirk De fauw sprak de menigte toe. Hij reikte de jongeren de hand en benadrukte dat verandering er moet komen door samenwerking.

Na de toespraken keerde de bonte stoet via de geldmunt- en nooordzandstraat terug naar ’t Zand. Heel wat deelnemers waren in groep afgezakt naar de binnenstad. Middenveldsorganisaties, verschillende scholen, waaronder Spermalie en Sint-Leo Hemelsdaele, en zelfs enkele bewoners en personeel van het rusthuis Regina Coeli kwamen mee betogen.

[srizonfbalbum id=4]

1 thought on “Brugse jongeren brengen 1.500 mensen op de been voor klimaatmaatregelen”

  1. Bedankt voor je mooie foto’s , Wouter, wel veel volk voor Braaf Brugge, en in alle maten, leeftijden enz.. en braaf waren ze zeker, en de Zon was ook van de Partij, de natuur laat ons niet in de steek..Waarom wij wel..? (met al ons verstand??)
    nu ook nog hopelijk wat genieten ..van echte maatregelen om klimaatextremen tegen te gaan.. minder Cotwee, meer behoud echte Wilde natuur.. ja, iedreen kan wel iets doen, maar STAD moet zeker Voorbeeld geven en kan en Moet zeker meer doen, want is gebuisd voor Cotwee teveel en teveel energieverbruik eigen gebouwen, wat schepen klimaat Zelf zegt, (heb het niet van een ander) Tine,

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.