Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Brugse groene projecten hebben jouw stem nodig

Nog tot 7 oktober kan je op www.stroomversneller.be stemmen voor drie groene energie-projecten die op til staan in Brugge.   Indien in totaal 985 Brugse burgers (1% van de volwassen bevolking) hun stem uitbrengen op één van de 3 projecten krijgt de stad van de Vlaamse Gemeenschap een subsidie om één of meerdere van de projecten mee te helpen financieren.  Op dit moment werd ongeveer de helft van het vereiste aantal stemmen behaald. Draag jij ook je steentje bij?

3 projecten

De stad wil elektrisch rijden promoten en de taxisector kan hierin een voortrekkersrol opnemen. Via een netwerk van verschillende snel-laadpalen dat de stad wil uitbouwen wordt de deur opengezet voor een verdere vergroening van het taxi-wagenpark.
Voor 2 andere projecten werkt de stad een samenwerking uit met energiecoöperatie Coopstroom. Via zonnepanelen op de daken van de nieuwe site Daverlo in Assebroek en de Ganzeveer, een stadsschool in het centrum, wil men elektriciteit opwekken die via een laadpaal elektrische wagens van stroom moeten voorzien. Deze wagens zouden door zowel stadsdiensten als coöperanten die mee investeren in het project kunnen worden gebruikt.

 

 

1 thought on “Brugse groene projecten hebben jouw stem nodig”

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.