Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Bruggelingen, laat verdriet en boosheid niet omslaan in haat

De vlinder is het nationale symbool tegen zinloos geweld omdat hij net als de mens broos is maar ook kleurrijk.

Vrijdagochtend 30 mei 2014 werd Mikey Peeters, een jonge kerel van 19 jaar op straat neergestoken na een avondje stappen.
Al snel werden robotfoto’s en beschrijvingen van twee verdachten verspreid via de media.  Eén van de twee was een ‘man met getaande huid, vermoedelijk van vreemde origine’, de andere een blanke.

Via de sociale en traditionele media werden de familie en vrienden van Mikey overspoeld met woorden van steun, verdriet en boosheid.

Maar meteen gonsde de sociale media jammer genoeg ook van de haat en racistische vuiligheid, al dan niet voorafgegaan door het zo stilaan wat afgezaagde ‘ik ben gene racist maar…’
Een opsomming van alle rotzooi die op facebook, maar bijvoorbeeld ook op websites van het Laatste nieuws e.d., verscheen zal ik u besparen, meestal zijn ze ook amper leesbaar daar het aantal leestekens omgekeerd evenredig is aan het aantal schrijffouten.

Beste Bruggelingen,
Laat je verdriet en boosheid niet omslaan in haat.  Van haat komt slechts één iets: meer geweld.

Woensdag  4 juni om 18u vertrekt een stille mars ter herdenking van Mikey en tegen zinloos geweld vanop de markt.   Ik hoop dat het ook een mars voor verdraagzaamheid en respect wordt. Een mars waar we als Bruggelingen kunnen duidelijk maken dat hier geen plaats is voor geweld en haat. 

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.