Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Boer Bas komt binnenkort met paard en kar!

Een opvallend nieuwtje dit weekend: De Groentenmarkt Boer Bas, waar tal van Bruggelingen sedert 2 jaar hun groenten, fruit, zuivel, vlees,… rechtstreeks van bij de boer kunnen kopen, komt binnenkort naar je toe met paard en kar!

Omdat binnenkort wordt gestart met de bouw van nieuwe appartementen aan de Blankenbergse Steenweg moet Boer Bas er noodgedwongen weg. Zaakvoerder Jens Mouton bleef echter niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar een nieuwe stek. Een zoektocht die echter niet van een leien dakje verliep: Het vinden van een geschikt pand, die dan ook nog eens betaalbaar was, bleek geen makkelijke opdracht. Uit Brugge vertrekken is echter voor de jonge ondernemer geen optie: “We voelen dat we in Brugge moeten blijven onze producten tonen, verkopen en promoten. We willen ambasadeur blijven van het beste wat in West-Vlaanderen en bij boeren groeit en bloeit. Met nieuwe ambities willen we graag Boer Bas op nieuwe wielen zetten, letterlijk!”, klinkt het.

Een oude paardentram wordt omgebouwd tot groentenkraam. foto: Boer Bas

“We staakten de zoektocht naar een pand in Brugge, en we kochtten een oude houten paardentram van een oude boer. We zijn gestart aan de renovatie van deze paardentram en richten hem de komende maanden in tot kleine boerenwinkel”, licht Mouton verder toe. “Op een ietwat ouderwetse manier geven we op deze manier toch een signaal aan de Bruggelingen dat er met de nodige wil en goesting, toch ‘anders’ kan gewerkt worden, met het oog op duurzaamheid, milieu en tijd.”

Binnenkort vertrekt Boer Bas dus iedere vrijdagochtend, met de mobiele markt, om ergens rond de middag aan te komen op (een nog te bevestigen) locatie in Christus-Koning. Afhankelijk van het seizoen vertrekt de boer dan terug huiswaarts rond 17 u. Voor wie niet tot vrijdagnamiddag kan wachten op z’n duurzame producten zal Boer Bas ook op de eigen boerderij een kleine boerderijwinkel open houden, die 2 dagen zal geopend zijn.


Contact the Author

4 thoughts on “Boer Bas komt binnenkort met paard en kar!”

  1. Zijn je er eventueel ook dier- en plantvriendelijke leveranciers van groenten, fruit, eieren, …. “à la Boer Bas” bekend in Assebroek of Sint-Kruis?

  2. Heel mooi initiatief, maar ik, als enthousiast consument van biologische producten, heb Boer Bas alle kansen gegeven, maar ben keer op keer zwaar teleurgesteld in de ronduit erbarmelijke toestand van de aangeboden waren. De uitbater zou beter eens op de markt gaan kijken in Brugge bij ‘t Ambrozijn of de Zaaier hoe je VERSE waren verkoopt. Naast de veel te hoge prijs die Boer Bas vraat voor zijn verlepte groenten en fruit is het ook een zware teleurstelling om thuisgekomen de melk te openen en deze wegens zuur direct door de wc te kunnen spoelen. Hoog tijd voor een cursus of stage voor de uitbater, want het initiatief is goed maar de uitwerking is beneden alle pijl.

    1. Fijn te horen dat je enthousiast bent over biologische producten. Ben je tevreden, vertel het verder. Ben je het niet, vertel het ons. Dan kan er zo snel mogelijk iets aan gedaan worden. Daar wordt iedereen beter van, en dan was u wellicht de melk terugbetaald. Misschien kwam je jammergenoeg langs op een warme zomerdag. De rauwe onbehandelde melk is zeer gevoelig aan te lang in een warme omgeving, en moet zeer vlug terug in een frigo terechtkomen. Wil je liever gepasteuriseerde futloze melk zonder ‘handleiding’, die kan je in bioplanet zeker vinden. Ook de groentjes hebben tijdens de zomer ook wel eens last van de warmte in de winkelomgeving: investeer je mee in een grote frigoruimte in een pand waar weldra appartementen komen? Daarom beschik je ook over de luxe om te kiezen, of je naar de markt gaat, of tijdens andere uren ergens anders terecht kan. Het gezin van de uitbater gaf onder meer een stageplaats aan de mensen van ‘t Ambrozijn. Het is een kleine fijne en bevriende wereld, lokaal & bio.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.