Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Boekenruilkasten in Brugge

Lezen is een deugd. Door middel van Boekenruilkasten kan je je leesplezier delen met anderen. Bovendien ontdek je weer andere boeken, die je misschien op het eerste zicht niet zou gaan lezen. Het ruilen van een boek zorgt voor inspiratie en gemeenschap. 

We hebben een (nog onvolledige) lijst van Boekenruilkasten in Brugge gemaakt voor onze lezers. Ga ze ontdekken, laat er een boek achter en neem er een ander mee!  Veel leesplezier! 

[notification type=”info” dismissible=”true”]Wil je helpen om onze lijst te vervolledigen? Weet je een kastje staan die nog niet in deze lijst staat? Stuur ons een mailtje met eventueel een foto en wat uitleg over het kastje: info@brugsalternatiefforum.be[/notification]

Little Free Library Hoeve Hangerijn

Gemeneweideweg-Zuid 113
8310 Assebroek

Sinds 2014 vindt je een boekenruilkastje in Hoeve Hangerijn.
Het kastje is te vinden in de stallen en werd gerealiseerd met de steun van  
de Brugse buurtcheques.
 Hoeve Hangerijn is de ontmoetings- en belevingshoeve waar mensen met en zonder beperking samen kunnen (be)leven, werken en ontspannen. De hoeve heeft een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie. 

Little Free Library Hertsvelde

Hertsvelde-West 8
8200 Sint-Andries

Dit bibliotheekje bevindt zich in de doodlopende straat Hertsvelde-West op Sint-Andries (Brugge), ter hoogte van huisnummer 9. Het werd gemaakt door een buurtbewoner.

Little Free Library Sanderkwartier

Ontmijnerslaan, 8200 Brugge

Dit boekenruilkastje op het pleintje in de Ontmijnerslaan werd ingehuldigd in september 2016.  Het is een initiatief van de wijkvereniging. Naast het boekenkastje werd een leesbank geplaatst zodat je er op een zonnige dag rustig in de boeken kan snuisteren.
meer info…

Ruilkast Moutstraat

Moutstraat 7
8200 Sint-Michiels

De kast bestaat uit 2 delen. In het ene deel vindt je boeken voor volwassenen, in het onderste deel vinden kinderen hun gading.

Ruilkast Sint-Lodewijks

Gerard Davidstraat 67
8000 Brugge

Aan de gevel van de basisschool van Sint Lodewijkscollege hangt ook een mooi boekenruilkastje.

Little Free Library Kervyndreef

Kervyndreef 45
8200 Sint-Michiels

De eigenaar van dit kastje vindt in deze drukke tijden zelfzorg erg belangrijk. Zelfzorg betekent voor haar in alle rust een boek lezen, zich helemaal inleven in het verhaal en even de realiteit vergeten. Met deze little free library hoopt ze mensen te kunnen aanzetten om terug meer te lezen (en te ontspannen). 

Boekenruilkast Zagersweg

Zagersweg 16
8000 Koolkerke

Dit kastje werd in januari 2019 ingehuldigd. Het kastje heeft ook haar eigen Facebookpagina.

foto: facebookpagina Boekenruilkast Zagersweg

Open Street Maps

Je vindt de (meeste) Ruilbibliotheekjes ook terug op een Kaart op Open Street Maps, samengesteld door Pieter Vander Vennet.

    reageer op dit bericht

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.