Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Bite Back eist stopzetting kweekprogramma Boudewijn Seapark

(foto: deredactie.be )

Naar aanleiding van de aangekondigde dood van babydolfijntje Origi eist dierenrechtenorganisatie Bite Back de onmiddellijke stopzetting van het kweekprogramma in het Boudewijn Seapark in Brugge.   Dit liet de dierenrechtenorganisatie vandaag weten in een persbericht.

Vorige week werd in het Boudewijn Seapark Origi geboren, genoemd naar voetballer Divock Origi die de dag ervoor de winning goal tegen Rusland scoorde op het WK.
Hoewel het kalfje gezond bleek is het 8 dagen oude dolfijntje toch gisteren overleden.   Bite Back wijst erop dat moeder Roxanne doorheen de jaren reeds 6 kalfjes verloor.   ‘Hoe sadistisch moet je zijn om een hoogintelligente en hypersociale moeder zo iets aan te doen, keer op keer, terwijl Roxanne al zoveel kalfjes veel te snel heeft verloren, ook tijdens miskramen?  En de overheid, die laat deze dolfijnengevangenis maar wat aanmodderen.’
Bite back eist nu de onmiddellijke stopzetting van het kweekprogramma en de sluiting van het dolfinarium.  Op 27 juli voert men hiervoor opnieuw actie aan het dolfinarium in Sint-Michiels.
Een interview (dat afgelopen winter op BAF! verscheen) met Bite Back woordvoerder Benjamin Loison lees je hier.

 

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.