ondergrondsparkerenfietsen
foto: stad brugge

Als het goed is mag het natuurlijk ook eens gezegd worden: Stad Brugge heeft een overeenkomst gesloten met Fnac om hun kelderverdieping om te bouwen tot gratis toegankelijke fietsparking. Vanaf eind 2016 kunnen Bruggelingen hun stalen ros kwijt via een ingang in de Sint-Amandsstraat.  Te voet kan je dan weer de uitgang op de Brugse markt zelf gebruiken. Een dikke duim voor de stad die hiermee 200 extra parkeerplaatsen voor fietsen creëert vlak bij de markt.

Dat een extra voorziening voor het parkeren van fietsen een nijpend probleem was bleek uit resultaten van een studie: de 212 plaatsen om fietsen te stallen op de markt kenden een bezetting van 150% op marktdagen en weekenddagen.

“Met deze nieuwe inspanning komt onze stad alweer een stap dichter bij de titel van ‘dé fietsstad van Vlaanderen’”, zegt Schepen Annick Lambrecht.

De fietsenparking zal toegankelijk zijn vanaf 7 u. ‘s morgens tot 19 u. ‘s avonds. Op zaterdag, zon- en feestdagen zal de parking open zijn van 9 u. tot 19 u.

fietsenparkerenopmarkt
foto: stad Brugge

Schepen van mobiliteit Annick Lambrecht (sp.a) is laaiend enthousiast en laat optekenen dat de stad nu weer een stapje dichter komt om de titel van ‘de fietsstad van Vlaanderen’ te mogen dragen…

Op sociale media wordt het plan van de stad in het algemeen goed onthaald. Bezorgdheden zijn echter de stalling van bakfietsen, waar een actueel tekort aan is, en het vroege sluitingsuur van de fietsparking.

 

Meer artikelen in deze categorie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.