brugsalternatiefforum.be

Bij Boer Bas koop je rechtstreeks van de boeren

Bij Boer Bas koop je rechtstreeks van de boeren
boerbas

bij Boer Bas waan je je al snel op de boerderij (foto: BAF)

Een tijdje geleden opende ‘Boer Bas’ zijn deuren in Brugge.  De ‘winkel der boeren’ op de Blankenbergse steenweg is daarmee de allereerste boerensupermarkt in onze stad. Je kan er terecht voor al het lekkers waar lokale bio-boeren zich voor in het zweet werken: groenten en fruit, zuivel, vlees,…

Rechtstreeks kopen bij de boer heeft vele voordelen voor zowel de consument als de producent, maar ook voor onze planeet: Zowel de boeren als de klanten genieten van een eerlijke prijs waar anders de grote supermarktketens met de winst weglopen.  Er worden bovendien heel wat minder kilometers afgelegd omdat de teelten niet meer eerst naar de distributiecentra moeten.  Ook verpakkingsmateriaal wordt tot een minimum beperkt en het brengt de klanten een pak dichter bij de boerderij waardoor het respect voor de producten weer groeit.

Boer Bas op de Blankenbergse Steenweg 6 (vlakbij Scheepsdaelebrug) is open van maandag tot vrijdag van 16u tot 19u en op zondag van 10 tot 19u.  In hun aanbod: kraakverse biogroenten, biofruit, biobrood, biozuivel, noordzeevis, vlees, biodranken en -beleg.

 

Op de website van Boer Bas vindt je heel wat info over de boeren en hun producten.  Zeker je ‘klik’ waard.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.