Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Ben jij ook kwaad over de aangekondigde besparingen? Kom erover spreken!

Vernederd. Boos. Bezorgd. Verontwaardigd.

Dag na dag wordt duidelijker wat het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering in de praktijk betekent. Vele organisaties uit de sociale sector, de welzijnssector, de cultuursector, de media, het brede middenveld, … worden hard getroffen in hun werking. Rechtstreeks en indirect zal dit een zware impact hebben op de toekomst en het welzijn van heel veel jongeren, gezinnen, alleenstaanden en ouderen.

Na de mensenmeetings in Gent, Antwerpen, Brussel en Turnhout met meer dan 450 deelnemers zitten we op 18 januari 2020 samen in Brugge.


En dan hebben we het alleen nog maar over de impact op het middenveld. En spreken we nog niet over de vertraging in de sociale woningbouw, het gebrek aan klimaatambities, het snijden in de werking van verschillende overheidsdiensten, de besparingen in de zorgsector, …

Na de mensenmeetings in Gent, Antwerpen, Brussel en Turnhout met meer dan 450 deelnemers zitten we op 18 januari 2020 samen in Brugge. Samen om onze onvrede te uiten. Om nog beter inzicht te krijgen in de situatie. Maar ook om met elkaar te bespreken hoe het anders kan én hoe elk van ons daarin een verschil kan maken.

Noteer dus in je agenda:
Zaterdagavond 18 / 1 van 19u30 tot 21u30 te Howest, Rijselstraat 1 te Brugge. (achterkant station)

Op het programma: verschillende sprekers en getuigenissen uit de sociale sector, de welzijnssector, de artistieke sector, …

Dit is geen eindpunt, maar een beginpunt. We luisteren ook naar jou, zowel vooraf, tijdens als achteraf in het praatcafé. En zetten in op beweging met al wie daar engagement voor voelt. Volgens eenieders mogelijkheden naar tijd en uitgaande van ieders talenten.
Dus graag tot 18 januari te Brugge!

Wil jij ook zelf meewerken? Bij het finaal inhoudelijk vormgeven, de omkadering, de promotie van de mensenmeeting, …? Of de dag zelf om praktisch wat te ondersteunen in de zaal, in het praatcafé,…? Of achteraf in de verdere beweging?

Laat het ons snel weten. Ook andere vragen welkom per mail westvlaanderen@hartbovenhard.be of telefonisch 0486 31 81 01

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.