Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

BAF! bestelde gezoende stuutjes

Via via, en dan vooral via de nieuwsbrief van EVA Brugge kwam ik onlangs terecht op een facebookpagina genaamd “Gezoende Stuutjes”.
Blijkt dat iemand hier in het Brugse sinds kort,bij wijze van hobby, iedere week lekker vegetarisch (én veganistisch) broodbeleg maakt en aan lage prijs aan de man brengt.  Dit weekend stond het recept ‘Chickpea of the sea’ op het menu, en dat wou ik best wel eens proberen.


Sara, die ook vrijwilligster is bij EVA-Brugge, heeft een hobby: Ieder weekend maakt ze haar veggie-spreads.  Van Italiaanse tomatenspread, over pompoen-wortelspread met gerookte tempeh tot zelfs  tofuchoco met stevia en rijststroop: ze maakt ze allemaal.
Al gauw ontdekte Sara dat het nu eenmaal makkelijk is om alles in grotere hoeveelheden te maken, en zo kon ze ook andere mensen laten meegenieten van haar creaties.
Na wat rekenen kwam ze tot de faire prijs van 1 euro per 100 gram om uit de kosten van de ingrediënten te komen.  Ze maakte een facebook-pagina aan want zo wordt het blijde nieuws in Brugge-dorp tegenwoordig verspreid.

En zo kwam het bestaan van “gezoende stuutjes” ook mij ter ore.  Na wat vlot e-mailverkeer spraken we uur en datum af voor de ‘transactie’ bij Sara thuis en nu geniet ik van mijn 150 gram  ‘Chickpea of the sea’. Het is een broodbeleg dat een beetje zou smaken zoals tonijnsalade en met wat verbeelding kan je er wel wat tonijn in herkennen maar wat het belangrijkste is: het smaakt (h)eerlijk!

Wil je zelf wel eens genieten van Sara’s super lekkere broodbeleg waar dan ook nog eens niets dierlijks aan te pas is gekomen?  Bezoek dan haar facebook-pagina of mail naar sara.behiels@gmail.com

foto:https://www.facebook.com/gezoendestuutjes?fref=ts

 

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.