Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Artikel 23… laten we het eens over grond- en basisrechten hebben

Artikel 23 van de Belgische grondwet verklaart het volgende: “Ieder heeft het recht een menswaardig leven te leiden.” Hart Boven Hard startte, in de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei samen met het Waalse TamTam een campagne rond dit belangrijke artikel van de grondwet.

Wat is er onder deze regering allemaal verschoven in ons land, voor zowel gewone gezinnen als op belangrijke thema’s als zorg, werk, ecologie, fiscaliteit, antiracisme…? En op welke alternatieven willen wij als burgers en organisaties aansturen voor de volgende legislatuur? Er lijkt zoveel op het spel te staan dat we het terug over grond- en basisrechten willen hebben. Wat is het minimum dat we als gemeenschap willen garanderen voor elk mens, ongeacht taal, inkomen, achtergrond? Wat zijn voor ons fundamentele rechten?

Enquête

Surf voor 23 maart naar naar www.art23.be en vul er de enquête in. Help mee beslissen welke alternatieven we de nieuwe regering willen aanreiken. Hart Boven Hard wil dat tegen 23 maart 23.000 mensen deze bevraging hebben ingevuld. Doe het NU, het neemt slechts 5 minuutjes van je tijd in beslag.

Studiedag: Right(s) Here!

Met Hart boven Hard voeren we een verbindende campagne in de periode voor de verkiezingen, waarin belangrijke thema’s meer in het maatschappelijk debat komen. Op deze studiedag gaan we in gesprek over de mogelijke alternatieven die we met Hart boven Hard naar voor schuiven. We onderbouwen samen met experten onze voorstellen en we gaan samen in gesprek over de mogelijkheden die er zijn.

Zaterdag 30 maart 2019, 10u30 tot 16u30. Auditorium BEL (15 minuutjes stappen van Brussel Noord). GRATIS, maar graag inschrijven.

Betoging: RIGHT(S) NOW!

𝗠𝗮𝗿𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗸𝗹𝗶𝗺𝗮𝗮𝘁 𝗲𝗻 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗶𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻!
Een gezond klimaat, een goede job, gelijke rechten, betaalbare zorg, een menselijke migratiebeleid, elke maand rondkomen: dáár willen wij dat de verkiezingen over gaan!

Omdat die rechten in onze grondwet staan, in Artikel 23: “Iedereen heeft het recht op een menswaardig leven”. Daar moeten de volgende regeringen werk van maken, want het beleid van de vorigen zette onze grondrechten steeds meer onder druk.

Dezer dagen beweegt er steeds meer op straat: voor het klimaat, voor sociale rechtvaardigheid, tegen racisme,… Op 12 mei vloeit dat allemaal samen! Allemaal samen voor een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving. Omdat alles met elkaar verbonden is: geen klimaatbeleid zonder sociale rechtvaardigheid, geen strijd tegen ongelijkheid zonder oog voor de planeet. En daarom bundelen we de krachten. Met tienduizenden op straat om onze grondrechten af te dwingen.

We laten onze stem luid weerklinken: RIGHT(S) NOW!

SAVE THE DATE – 12/05 – NOORDSTATION – 13U

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.