brugsalternatiefforum.be

Alain dreigt huis te moeten verkopen door ruzie over bomen

Foto van enkele jaren geleden: De bomen worden voorbereid om verplaatst te worden. foto: nieuwsblad.be

Reeds lange tijd sleept de ruzie over de bomen van Alain De Coussemaeker aan.  Op deze website verschenen in 2013 en 2014 reeds artikels over de bomen van Alain. Afgelopen vrijdag moest Alain weer naar de rechtbank waar de buren van Alain nog steeds 300.000 euro eisen omdat Alain de bomen die volgens z’n buren hinderlijk waren niet op tijd heeft verwijderd. Alain kan dit niet betalen en dreigt z’n huis te moeten verkopen.

Dat de straf die boven het hoofd van Alain hangt op z’n zachts gezegd opvallend is blijkt ook uit het feit dat zijn verhaal vandaag het nationaal nieuws haalde.  De reportage uit het VRT-nieuws kan je hieronder bekijken, ook de links naar artikels die verschenen in de Standaard en Het Nieuwsblad kun je er terugvinden.
Er is ook een Petitie om Alain te steunen.

 

One Response to Alain dreigt huis te moeten verkopen door ruzie over bomen

 • Beste,

  Ben oprecht blij met jullie initiatief om Alain te steunen. We zagen gisteren idd het VRT nieuws & mijn maag keerde letterlijk om bij het idee dat iemand gestraft wordt voor zijn respect voor de natuur.

  We betreuren het dat het Brugse stadsbestuur (zie kap lindes Koolkerske Steenweg, kap op ‘t Zand, …) & nu blijkbaar ook mensen uit juridische wereld dit respect allesbehalve voorleven!

  Concrete vraag: is dit soort ‘crowdfunding’ waarop we kunnen doorklikken?

  We duimen mee voor een rechtvaardig herstel voor Alain door positieve respons van zoveel mogelijk mensen!!!

  Pluim voor jullie engagement!

  Gretel Geerts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.