Straling, een zegen of een vloek?

Onzichtbare risico’s in een draadloze wereld, of hoe straling en bestraling niet verlost geraakt van haar negatieve connotatie, maar is dit terecht? Op het vlak van communicatie en medische mogelijkheden zorgen ze voor een grote vooruitgang. Is de toenemende telecommunicatie nefast voor onze gezondheid? Wat zijn de verschillen tussen de meer gekende radiogolven en nieuwe draadloze netwerken zoals 5G. Moeten

Lees verder
Congo Lucha Docu + Meetup

Congo Lucha Docu + Meetup

We nodigen je graag uit voor de boeiende film-documentaire “Congo Lucha”, omkaderd door Elien Spillebeen (MO* journaliste) en Yves Makwambala (jongerenactivist).

“Congo Lucha” heeft dit jaar de OMCT prijs gewonnen op het internationaal Film Festival en Forum voor de Mensenrechten (FIFDH) in Genève.

Gedurende twee jaar volgde Marlène Rabaud jongeren van La Lucha tijdens hun acties op het terrein en

Lees verder

Klimaatdebat

Op woensdagmiddag 15 mei houden we een groot klimaatdebat. Verschillende politici en activisten gaan er in gesprek over het klimaat en de problematiek errond.

_________________ Panel-leden:

Toon Lambrecht – Youth For Climate Nationaal Laura Cools – Politica (S.P.A.) Natalie Eggermont – Politica (PVDA) Ralph Packet – Politici (NV-A) Johanna Vandenbussche – Teachers For Climate Nationaal

BINNENKORT MEER NAMEN

https://www.facebook.com/events/2202026083216312/

Lees verder

Empty The Tanks: Belgium, Boudewijn Seapark, Bruges

Dit evenement kadert in de wereldwijde “Empty The Tanks” campagne die op 11 mei 2019 voor de 7de keer gehouden worden. Empty the Tanks protesteert tegen dolfinaria en gevangenschap van zeezoogdieren in het algemeen.

In België organiseert Bite Back het protest. Info over de campagne: http://emptythetanks.org/

We rekenen op jouw aanwezigheid. Zet je enkel op aanwezig indien je heel zeker

Lees verder

Info-sessie elektrische deelwagens

Info-sessie over het nieuwe autodeelsysteem van burgercoöperatie Coopstroom. De eerste wagen staat in Beernem en wordt binnenkort aangevuld met een tweede op deze locatie. Later dit jaar komen er wagens bij in o.a. Oostkamp en Brugge. Het gaat over elektrische stads- en bestelwagens. Wenst u ook gebruik te maken van dit deelsysteem ? Kom dan zeker naar één van de info-sessies.

https://www.facebook.com/events/301989870484655/?event_time_id=301989880484654

Lees verder

Stiltecirkel Al-Nakba 2019 – Brugge

Met de stiltecirkels betuigen wij onze solidariteit met het Palestijnse volk. Op 15 mei gedenken de Palestijnen de Nakba: de ‘catastrofe’ waarbij ca. 750.000 Palestijnen rond 1948 hun huizen en dorpen noodgedwongen achterlieten. De meesten van hen konden nooit naar hun land terugkeren.

Op 14 mei 1948 riep David Ben-Gurion de onafhankelijke staat Israël uit, in het vroegere Britse mandaatgebied

Lees verder

Infosessie ”Autodelen met Dégage in Brugge”

Particulier autodelen in Brugge? Het kan met Dégage ! Kom op dinsdag 14 mei om 20u naar deze gratis, vrijblijvende infosessie in de vrijwilligerscentrale, en ontdek er alles over!

Heb je een auto die vaak stilstaat of je wil een andere auto gebruiken aan een eerlijke prijs? Dan biedt het kostendelende systeem van Dégage de oplossing.

Als eigenaar blijf je

Lees verder

RIGHT(s) NOW!

[NL] HIERONDER ⇩⇩⇩ [EN] BELOW

[FR] RIGHT(S) NOW! BRUXELLES – 12/05 #RightsNow

𝗠𝗮𝗿𝗰𝗵𝗲 𝗽𝗼𝘂𝗿 𝗹𝗲 𝗰𝗹𝗶𝗺𝗮𝘁 𝗲𝘁 𝗹𝗮 𝗷𝘂𝘀𝘁𝗶𝗰𝗲 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗽𝗼𝘂𝗿 𝘁𝗼𝘂.𝘁𝗲.𝘀! Un environnement sain, un travail digne, l’égalité des droits pour tou.te.s, une politique migratoire humaine : c’est à ça que les prochaines élections doivent aboutir!

Parce que ces droits fondamentaux sont inscrits dans notre Constitution, à l’article 23

Lees verder

H)eerlijk Brugge

(H)eerlijk Brugge gaat dit jaar door in het Astridpark op zondag 26 mei 2019 in het K. Astridpark (11-17u)!

Kom genieten van (h)eerlijk eten!

We roepen iedereen op om na het stemmen op deze verkiezingsdag, gezellig te komen picknicken in het park!

Programma 11u-17u *Stel er je eigen picknick samen met lokale producten! (zolang de voorraad strekt, breng eventueel je

Lees verder

The End of Meat

Filmmaker Marc Pierschel gaat in ‘The End of Meat’ op zoek naar de effecten van een wereld zonder vlees voor het milieu, de dieren en onszelf. Hij ontmoet het internetfenomeen Esther The Wonder Pig, praat met pioniers uit de Vegan Movement in Duitsland en reist naar de eerste volledig vegetarische stad van India. Daarnaast bezoekt hij geredde landbouwdieren die nu

Lees verder