Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

10 dagen hongerstaking voor het klimaat

Wouter Mouton (42) eet weer na een hongerstaking van 10 dagen. Met deze symbolische actie wou de Bruggeling het stadsbestuur overhalen om, in navolging van vele steden en landen over de ganse wereld, de klimaatnoodtoestand uit te roepen. Een reactie vanuit het stadsbestuur bleef echter uit. “Het hongergevoel viel al bij al nog mee. Ik heb me meer druk gemaakt in het uitblijven van een reactie van het stadsbestuur” verklaarde Mouton aan Focus-wtv.

“Het hongergevoel viel al bij al nog mee. Ik heb me meer druk gemaakt in het uitblijven van een reactie van het stadsbestuur”

Wouter Mouton, activist

Op vrijdag 27 december zat het erop voor Wouter. Samen met medestanders van de actiegroep Extinction Rebellion en grootouders voor het klimaat werd een slotactie gehouden op de burg, waar Wouter de laatste 10 dagen had doorgebracht zonder te eten. Even na 16 uur at hij dan voor het eerst terug wat soep en een koekje. Een feestmaal was het echter niet: Het opzet van de actie was immers dat het gemeentebestuur symbolisch de klimaatnoodtoestand zou uitroepen. Een reactie van het stadsbestuur bleef echter uit, al wacht Wouter nog graag tot na de gemeenteraad van januari vooraleer hij conclusies trekt.

Wouter Mouton is met deze actie niet aan z’n proefstuk toe. Hij stond reeds heel wat dagen op de markt met z’n bord “what do you do to fight climate change?”. Je kan Wouter’s acties volgen via z’n facebookpagina.

foto: Frank Vergucht

1 thought on “10 dagen hongerstaking voor het klimaat”

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.