Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

‘Aanplakking’

BAF-logorondwit3transparantforbackground2Wisten jullie dat stickers van BAF in grote hoeveelheden op verkeersborden, vuilnisbakken en dergelijke worden geplakt en dat de stadsdiensten reeds meer dan 35 werkuren nodig hadden om ze daar weer af te krijgen? Dat de politie nu op zoek is naar ‘de daders’ van dit misdrijf?

Ik wist het niet maar het werd me allemaal duidelijk gemaakt toen ik afgelopen donderdag inging op een uitnodiging van de politie voor een ‘eerste verhoor Categorie II’ (verdacht van misdrijf strafbaar met gevangenisstraffen van minder dan 1 jaar).
De aanleiding tot deze uitnodiging stemde me zeker nieuwsgierig. De laatste keer dat men mij van ‘illegale aanplakking’ had kunnen beschuldigen dateert van mijn studententijd en die ligt helaas reeds enkele decennia achter me.
Toen de politie-inspecteur aan het begin van het verhoor door het dossier bladerde zag ik enkele artikelen die ik voor andere (al even legale) media schreef. Waarom zaten die in het dossier? Waarom had men net mij uitgenodigd?
Men kon echter niet in gaan op mijn vragen, ik moest die van hen beantwoorden.
De politie is immers op zoek naar de daders van een misdrijf en dan is er geen tijd te verliezen. Sommige van die stickers waren effectief op een verkeersbord geplakt en dat kan gevaarlijke situaties creëren..
De inspecteur liet uitschijnen dat als de daders niet betrapt werden de organisatie als geheel verantwoordelijk kan worden gesteld voor het illegale plakken en een fikse boete kan verwachten.
‘Kent u de mensen achter BAF?’
Ik vind BAF een vrij goeie site en en af en toe schrijf ik een bijdrage zoals trouwens iedereen dat kan doen. Ik draag de verantwoordelijkheid over mijn eigen artikels, niet BAF, maar ik kan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor bijdragen van anderen of wat en hoe propagandamateriaal voor BAF wordt gebruikt. Als men contact wou opnemen met de verantwoordelijken voor de site kunnen ze dat trouwens altijd op het contactformulier.
De stickers op zich zijn natuurlijk niet illegaal en op diverse plaatsen gratis te verkrijgen.
Het is niet aan de gever om erop toe te zien dat die enkel op laptops, agenda’s, eigen fietsen en auto’s worden geplakt zoals allicht de bedoeling was.
Als ik iemand een gereedschapskist cadeau doe komt het doorgaans niet in mijn hoofd op dat zij of hij daar een misdrijf/misdaad mee kan plegen, ik zal dus ook niet waarschuwen dat vooral niet te doen en ik zal er ook niet op toezien dat zij/hij het geschenk effectief gebruikt voor verbetering aan de woonst.

In dit geval wil de procureur blijkbaar een andere logica hanteren.
Daarom wil ik toch een oproep doen om de suggestie van de politie-inspecteur op te volgen: plak uw (bak)fiets of auto’s helemaal vol BAF-stickers, dat is zeker beter zichtbaar dan een sticker op een lantaarnpaal en  meer bestand tegen repressie. Kleine opmerking: hou de lichten stickervrij..

 

 

 

1 thought on “‘Aanplakking’”

  1. Ha, goed geschreven en met humor , wat we nodig hebben in tijden van repressie.. hi. Oei.. waar gaan we naartoe, met al deze over?- gevoeligheden bij de politiediensten? En dat men daar eens gewoon ja logischer zou beginnen denken, hoop ik ook. Het kwaad, het probleem gewoon aanpakken zoals men wel ziet op teve, in alle goeie politieseries, waar logica en goed teamwerk naar succes leiden. Net zoals in die zaak tegen die politie-beelden-schieter, schiet de hogere macht direct in hogere versnelling en wil hier en daar een zondebokje raken.. te buitensporig optreden. Dat men gewoon eens cursus: gewoon afhandelen van situaties kan volgen, wie is verantwoordelijk, .. kan gewoon gesprek , bemiddeling zonder eerst strafzaak enzovoorts..?

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.